112Den HelderHollands Kroon

Invallen in woningen, vastgoedbedrijf en notariskantoor

Adverentie

Den Helder – De FIOD en de politie hebben zondag in Den Helder en Anna Paulowna drie woningen doorzocht. Ook werd een bezoek gebracht aan een vastgoedbedrijf en een notariskantoor. Dit heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt. Volgens de politie gaat het om een onderzoek van de FIOD en de politie naar vastgoedfraude. Bij de doorzoeking van de panden zijn administratie en twee auto’s in beslag genomen. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar twee mannen en een vrouw die worden verdacht van onder meer witwassen in vastgoed. De FIOD en de politie zetten onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek voort,. Aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onderwereld en de bovenwereld. Criminelen maken steeds meer gebruik van legale bedrijven, voorzieningen, instanties en adviseurs bij hun criminele praktijken. Bijvoorbeeld voor het witwassen van geld uit drugshandel of fraude. Door de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties, kunnen criminelen worden aangepakt met een mix van strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke maatregelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button