Hollands KroonVideo

Onthulling herdenkingspalen Wieringerwaard (video)

Advertentie:

Wieringerwaard – Aan de Molenweg in Wieringerwaard is zaterdag door de broer en zus van Teun Wonder één van de herdenkingspalen onthuld. Teun was een 16-jarige jongen die in 1944 om het leven kwam door een aanval van Engelse jagers. In de Tweede Wereldoorlog verongelukten bij de Slikkerdijk en ter hoogte van de watertoren in Wieringerwaard drie Engelse vliegtuigen.

De onthulling werd gedaan door de broer en zus van Teun Wonder. Dit alles gebeurde in het bijzijn van de stichting Stichting Herdenkingpalen Hollands Kroon, burgemeester Rian van Dam, Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon en ander belangstellenden. Op de paal zit een QR-code waarmee een ieder meer te weten kan komen over wat er is gebeurd.

Na de onthulling ging het gezelschap naar de begraafplaats van Wieringerwaard, waar bloemen werden gelegd door burgemeester Rian van Dam en de Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon. Door Chris Dijkshoorn van de Stichting herdenkingspalen Hollands Kroon werden bloemen gelegd bij het graf van Teun Wonder.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button