Den Helder

Den Helder schenkt Jan de Ruiter de zilveren erepenning

Advertentie:

Den Helder – De Helderse burgemeester Jan de Boer heeft donderdag een zilveren erepenning uitgereikt aan Jan de Ruiter. De voormalig directeur van Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers ontving deze onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie vanwege zijn jarenlange, vrijwillige bijdrage aan de maritieme cultuur van de gemeente Den Helder.

De Ruiter stond van oktober 2016 tot januari 2024 aan het roer. In deze periode zijn onder meer enkele bijzondere tentoonstellingen tot stand gekomen en is het museum gemoderniseerd en toekomstbestendig gemaakt. Met resultaat: zowel het aantal bezoekers als de collectie is gegroeid. De bezoekersaantallen overstijgen zelfs de cijfers van vóór het coronavirus; wat geen vanzelfsprekendheid is.

Burgemeester De Boer vindt dat De Ruiter trots mag zijn. “Het is bij stichtingen en verenigingen niet altijd gemakkelijk om alle staf en vrijwilligers ‘aan boord’ te houden, om in nautische termen te spreken. Enerzijds is er geschiedenis die moet worden gekoesterd. Anderzijds is het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Binnen die twee uitersten moet een balans worden gevonden, waarin iedereen die zich zo gepassioneerd inzet zich ook prettig blijft voelen. Dat lijkt hier uitstekend gelukt.”

Zilveren erepenning
Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor deze bijzondere verdiensten jegens de gemeente en de burgerij heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om De Ruiter, als niet-ingezetene der gemeente, de zilveren erepenning van Den Helder toe te kennen.

De Ruiter sprak na het ontvangen van de zilveren erepenning geëmotioneerd de aanwezigen toe in de zaal. “Ik ben trots op de vrijwilligers, de staf en het museum blijft in goede handen achter. Er is één nadeel: ze gaan van een admiraal naar een kapitein”, grapte De Ruiter.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button