Den HelderPolitiek

Een rotonde adopteren? Fractie Pastoor komt met motie

Den Helder – Fractie Pastoor kondigt aan bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag 2 november een motie in te dienen waarmee het college wordt opgedragen een manier te zoeken waarop lokale ondernemers rotondes kunnen ‘adopteren’. De rotondes krijgen dan ook een naam die verwijst naar het nautisch karakter van Den Helder. De ondernemers, die dan een bijdrage leveren aan het onderhoud, kunnen zo aandacht vragen voor hun bedrijf. De gemeente krijgt er op haar beurt een betere uitstraling van.

Volgens Michel Pastoor bestaat er in verschillende Nederlandse gemeenten al de mogelijkheid om rotondes te adopteren. Omdat er in Den Helder al geld is gereserveerd voor het aanpassen rotondes, naar aanleiding van het besluit om fietsers overal voorrang te gaan geven, ziet Pastoor een goede kans om ook dit idee op te pakken. De rotondes in Den Helder hebben op dit moment geen naam, ook dat mag van de partij veranderen. Met een kenmerkend houten naambord met gouden letters, zoals op veel plekken in de stad al te vinden, zou de nautische beleving kunnen worden versterkt.

Als een ondernemer een rotonde adopteert draagt deze ook bij aan de kosten van het onderhoud. Dat moet voor de gemeente interessant zijn, denkt Pastoor. Voor de ondernemer is het een kans om zijn of haar bedrijf onder de aandacht te brengen. Door de rotondes een naam te geven en waar nodig te vernieuwen kunnen op dit moment nietszeggende onderdelen van de gemeentelijke infrastructuur opeens een bijdrage gaan leveren aan de uitstraling en de beleving in de stad. De wens van Pastoor is daarbij een zo groen mogelijke invulling met inheemse planten in verband met klimaatadaptatie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: