Den Helder

Nieuwe opslagunits naast Snookercentrum

Den Helder – Er komen negen opslagunits naast het Biljart- en Snookercentrum aan de Industrieweg in Den Helder. De gemeente heeft initiatiefnemer Schooten Projectontwikkeling de omgevingsvergunning om die te realiseren verleend. Het Snookercentrum is recent verkocht aan een nieuwe uitbater en blijft gewoon bestaan.

In het gemeenteblad van Den Helder valt te lezen dat er een omgevingsvergunning is verleend voor het ombouwen van een bedrijfspand aan de Industrieweg 26, 26a en 26b tot negen opslagunits. Dat doet denken dat het gehele snookercentrum komt te verdwijnen. Navraag bij de eigenaar van het pand en de exploitant wijst uit dat dit zeker niet het geval is, waarschijnlijk tot grote opluchting van de Helderse biljarters.

Een naastgelegen bedrijfspand gaat wel op de schop. Momenteel wordt dit al gebruikt als opslagloods. Schooten Projectontwikkeling wil dit ombouwen tot negen aparte opslagunits, bedoeld voor de verkoop aan bedrijven. Directeur Hans van Leeuwen laat desgevraagd weten dat het originele plan 32 kleinere opslagunits voor particulieren betrof. Hiervoor kreeg Schooten Vastgoed van de gemeente geen toestemming. Omdat er na de verkoop geen sprake meer is van bedrijfsvoering is daarvoor ook een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Weren van opslagunits?
Het Helderse college liet een jaar geleden weten aan beleid te werken om opslagloodsen te weren uit de stad. Volgens toenmalig wethouder Remco Duijnker moet voorkomen worden dat de hele stad straks vol staat met garageboxen. Ook omdat het fenomeen criminaliteit aantrekt. Op de vraag waarom het college dan wel medewerking verleend aan de negen nieuwe loodsen laat wethouder Michiel Wouters weten dat deze ontwikkeling past binnen het huidige bestemmingsplan. Het afwijzen van de aanvraag was dus in wezen geen optie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button