Den HelderSport

Nominaties voor het Helderse Sportgala geopend

Den Helder – Sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd moeten in het zonnetje worden gezet. Dat vinden Team Sportservice en de gemeente. Daarom organiseert het sportloket van Den Helder elk jaar het Sportgala. Het Sportgala vindt volgend jaar op donderdag 19 januari plaats in theater De Kampanje. Iedereen kan een sporter aanmelden

Kirsten ten Haaf van Team Sportservice legt de aanmeldprocedure precies uit: “Je kunt een sporter of team aandragen voor de gemeentelijke sportpenning en je kunt sporters nomineren voor een categorie: sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar.” Ook is er de oeuvreprijs. Een prijs die bijvoorbeeld ook kan gaan naar iemand die ontzettend veel voor de Helderse sportwereld heeft betekend. Ten Haaf: “Familie, vrienden, je club, jijzelf. Iedereen kan een kandidaat aandragen. Natuurlijk zijn er wel criteria waar de sporter aan moet voldoen. Die hebben we op een rij gezet op onze website. Dan zie je in een oogopslag of jouw kandidaat in aanmerking komt.”

Sporters die een titel hebben behaald, ontvangen de gemeentelijke sportpenning. Een erepenning die de gemeente uitreikt aan bijzondere talenten. “Daarvoor moet de sporter een titel hebben behaald bij een door het NOC*NSF erkend kampioenschap. Het moet gaan om een NK, EK, WK of een Olympisch kampioenschap. Hij of zij moet eerste geworden zijn.” Ook daarvoor zijn reglementen opgesteld die te vinden zijn op de site van Team Sportservice. De sportpenningen worden namens de gemeente uitgereikt door wethouder sport Fotigui Camara: “Wat mooi dat er een Sportgala is om onze sportkampioenen in de schijnwerpers te zetten en waar ook aandacht is voor iedereen in Den Helder die zich inzet voor sport zoals vrijwilligers, ouders en toeschouwers. Want sporten is belangrijk: Het verbindt mensen en houd je fit. Ik kijk nu al uit naar 19 januari 2023. Het belooft vast een inspirerende avond te worden.”

Deskundige jury
Voordragen kan tot uiterlijk 1 december. De jury kiest per categorie wie dit jaar op het podium mag verschijnen. Dit is tot op de avond zelf nog een verrassing voor de genomineerden. Het uitgangspunt is drie nominaties per categorie. Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de nominaties. Daarin zitten twee leden van de Sportfederatie, de ambtenaar sport van de gemeente Den Helder, een sportjournalist van de Helderse Courant en een buurtsportcoach van Team Sportservice. Meer informatie over nomineren en de criteria staan in de agenda op www.teamsportservice.nl/denhelder. Hier staat ook een aanmeldingsformulier.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button