SportTexel

Overwinning voor Denise Betsema in Ruddervoorde

Ruddervoorde – Een weekend met zeer goede resultaten voor de Texelse Denise Betsema. De eerste klap is vaak een daalder waard moet ze gedacht hebben in de eerste veldrit zaterdag om de Superprestigewedstrijd van dit seizoen in de Belgische plaats Ruddervoorde. Vanaf de start reed zij voorin en na twee van de zes af te leggen rondes nam Betsema definitief de kop over en kon het deelnemersveld haar rug bewonderen.

Zondag was de vierde rit om de Wereldbeker in Maasmechelen, ook in België. Een zeer geaccidenteerd parkoers. Betsema kwam na de eerste schermutselingen door op een achtste stek. Om op de eindstreep als vierde te eindigen. De kopgroep van drie Nederlandse dames was te sterk door hun goede samenwerking. Fem van Empel eindigde voor Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

Klassementen
Dit seizoen zijn er meerder klassementen te verrijden bij het veldrijden. In de Superprestige waarin Betsema nu leidt, de strijd om de Wereldbeker, zijn inmiddels vier wedstrijden gereden. Deze zijn alle vier gewonnen door Fem van Empel met op de tweede plaats Denise Betsema die vier maal vierde werd. Op de UCI ranking hierin bezet Denise de derde plaats. Ook dit jaar rijdt Betsema voor de Pauwels Sauzen Bingoal formatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button