Den Helder

Tellus ontvangt PREZO certificering voor de thuiszorg

Advertentie:

Den Helder – Zorggroep Tellus in Den Helder heeft het PREZO gouden keurmerk voor de thuiszorg behaald. Voor het keurmerk, uitgereikt door Stichting Perspekt, is gekeken naar persoonsgerichte zorg, cliëntveiligheid en de manier waarop er met bewoners, cliënten en hun familieleden gecommuniceerd wordt. De organisatie is blij met het resultaat en trots op de medewerkers.

De auditoren van Perspekt voeren audits uit op basis van het kwaliteitsmodel PREZO: Een afkorting van prestaties in de zorg. Dit kwaliteitsmodel toetst op welke wijze zorgorganisaties persoonsgerichte zorg verlenen en of ze continu een lerende organisatie zijn. Het gaat hierbij niet om protocollen en richtlijnen, maar of bewoners en klanten en hun mantelzorgers goede zorg- en dienstverlening ervaren.

Voelen bewoners zich thuis? Voelen ze zich gehoord? Ervaren zij dat ze hun eigen keuzes kunnen maken? Vanuit dit perspectief is de zorg en dienstverlening van de thuiszorg van Tellus in juni onderworpen aan een audit door Perspekt, van thuiszorg tot thuisbegeleiding. Alleen wanneer een organisatie op alle fronten goed scoort, komt deze in aanmerking voor het gouden PREZO keurmerk. Perspekt concludeert dat het ‘goed leven’ op allerlei fronten aanwezig is bij de thuiszorg van Tellus. De zorg is persoonsgericht en belevingsgericht. Het sluit aan bij de leefwereld van de cliënten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button