Hollands Kroon

Vele regen zorgt voor wateroverlast op N99

Advertentie:

Wieringen – Op verschillende punten op de N99, de weg tussen Den Oever en de Kooybrug, is het dinsdag uitkijken geblazen met de grote hoeveelheid water die op de weg ligt of stroomt. Bij de rotonde van afslag Hippolytushoef (hectometerpaal 16.1) ligt de weg half vol met water.

Bij Westerland ter hoogte van het viaduct (hectometerpaal 11.7) stroomt het water van bovenaf over de gehele breedte van de N99. Hier worden weggebruikers door markeringsborden op wateroverlast gewaarschuwd. Volgens Rijkswaterstaat is er een defect aan de waterpompen en is er een aannemer ingeschakeld om het euvel te verhelpen.

In maart 2020 was het na een flinke regenbui ook al raak op de N99. De waterpompen kunnen de hoeveelheid water niet zo snel afvoeren of raken defect. In verband met de komende weersverwachtingen, waarin veel regen wordt verwacht, blijft het dus even uitkijken op de N99.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button