Hollands Kroon

Oosterterpweg in Wieringerwerf wordt 60 km zone

Advertentie:

De Oosterterpweg in Wieringerwerf is de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek geweest. Het fietspad wordt vaak gebruikt als uitwijkmogelijkheid door automobilisten. Ook de bermen worden vaak kapot gereden. Dat levert onveilige situaties op voor fietsers.

Om dit probleem op te lossen, heeft de gemeente Hollands Kroon ervoor gekozen, in samenspraak met de provincie, om de maximumsnelheid te verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur. Hiervoor zijn een aantal werkzaamheden nodig. Deze starten vanaf 13 januari 2020 tot duren tot begin mei 2020. Waterleidingsbedrijf PWN vervangt als eerste de waterleiding onder het fietspad.

Om van de Oosterterpweg een 60 km zone te maken, zijn de volgende werkzaamheden nodig:
– Belijning hoofdrijbaan en bebording aanpassen
– Aanleggen van een plateau kruising Zeugweg – Oosterterpweg
– Aanleggen van van scheidingsbanden tussen het fietspad en de hoofdrijbaan
– Aanleg van grasbetontegels aan de zuidkant van de hoofdrijbaan

Voor de wijziging van deze situatie wordt nog een verkeersbesluit genomen.

Vervanging waterleiding
“Voordat we met de werkzaamheden kunnen starten, moet PWN de waterleiding onder het fietspad vervangen”, meldt de gemeente. “Deze werkzaamheden zijn gepland van 13 januari 2020 tot begin april 2020, onder voorbehoud van weersomstandigheden. Vanaf begin april starten de werkzaamheden aan de Oosterterpweg. Over de exacte planning van de verschillende werkzaamheden volgt later meer informatie.”

Omdat de werkzaamheden in fasen wordt uitgevoerd, zal de Oosterterpweg gedurende die tijd (gedeeltelijk) afgesloten zijn voor al het doorgaande verkeer. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen van kracht. Geprobeerd wordt om de overlast tot een minimum te beperken.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button