Kappers zijn gedwongen sluitingen meer dan beu (video)

Anna Paulowna – Het zijn zware tijden voor de ondernemers. De ene lockdown is net geweest of de volgende staat al weer voor de deur. Veel kappers hadden daarom een landelijke actie op touw om aandacht te vragen voor de troosteloze situatie waarin zij zich bevinden. In Anna Paulowna deden vier kapperszaken mee aan de actie en zij deelden voor hun winkel glühwein en chocolademelk uit.

Volgens de kappers staat het water hun aan de lippen en willen zij gewoon weer open. “Als dit nog veel langer gaat duren, kan ik straks de deuren sluiten. Ik heb zeven meiden in dienst en deze moet ik wel gewoon doorbetalen”, aldus Nicole Prins-Erents.

Kapster Wendy van Dijk heeft een eigen zaak, zonder personeel, en krijgt helemaal geen vergoeding. “Ik kan na sluiting van een maand in de bijstand, maar hier zit ik helemaal niet op te wachten. Ik wil gewoon open en knippen. Mijn collega’s en ik doen er alles aan om zo veilig mogelijk te werken en in mijn zaak is nog nooit een besmetting geweest. Waarom dan deze sluiting?”

Mobiele versie afsluiten