Den HelderHollands KroonRegio Noordkop

Zendmachtiging voor Regio Noordkop betekent nieuwe start (lokale) radio

Het Commissariaat voor de Media heeft per 1 januari 2023 de zendmachtiging voor Den Helder en Hollands Kroon toegewezen aan Regio Noordkop. Online verandert er zo goed als niets, op tv keert het radiogeluid terug als achtergrond bij tekstberichten, maar op radio verandert er meer.

De radiozenders van RTV Noordkop (tot 1 januari 2023 de lokale omroep voor Hollands Kroon) en LOS Den Helder (tot 1 januari 2023 de lokale omroep voor Den Helder) worden samengevoegd. Dat zorgt voor een nieuwe programmering, met grotendeels bekende programma’s, enkele nieuwe programma’s en ook verdwijnen een paar uitzendingen. De volledige nieuwe programmering is te vinden via deze link.

Ontvangst
Het radiosignaal via FM is voorlopig alleen via 105.6 Mhz te ontvangen. De uitzendingen zijn in geheel Den Helder en het grootste deel van Hollands Kroon te beluisteren via de FM. Op korte termijn hoopt Regio Noordkop ook de uitzendingen via 106.6 Mhz te hervatten. Verder is het radiokanaal van Regio Noordkop te beluisteren via de digitale aanbieders (zoals KPN, Ziggo, T-Mobile, Kabeltex, etc), online via regionoordkop.nl en via de gratis app van Regio Noordkop, te downloaden voor zowel IOS als Android.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button