Den HelderUitgaan

Geen non-food op Helderse Beatrixmarkt

Den Helder – De zaterdagmarkt in de Helderse Beatrixmarkt gaat deze week nog gewoon door, zo laat voorzitter Janneke Kostelijk (Helderse Markten) weten. “Hij gaat niet ‘gewoon’ door, maar wel met de nodige aanpassingen.”

De organisatie is in overleg geweest met gemeente en brandweer en samen is een plan opgesteld om de noodzakelijke ruimte te creëren. “Non-food is niet aanwezig, het is zaterdag alleen een foodmarkt, dus geen kleding, telefoonhoesjes of schoonmaakmiddelen. Wel groente en fruit, vis, vlees, kaas, brood, et cetera.”

Kostelijk verwacht dat er toch wel aardig wat publiek komt, omdat veel marktlieden toch aardig wat vaste klanten hebben. Die klanten mogen echter niet in groepjes blijven hangen en liever ook niet met het hele gezin komen, het is boodschappen doen en naar huis.

Qua opzet van de kramen vindt ook een aanpassing plaats. “De kramen worden bijna allemaal anders neergezet”, licht Kostelijk toe. “Sommige gaan bijna tegen de gevels aan, ze worden uit elkaar getrokken en zo wordt waar mogelijk extra veel ruimte gemaakt.” De zelfbediening is ook even voorbij. “Je zegt ik wil een pond tomaten en dat wordt dan voor je in een zakje gedaan.” Ook wordt gebruik gemaakt van afzetlinten en stickers op de grond die de verplichte afstand tussen klanten aangeeft.

Luister via onderstaande player naar een interview met Janneke Kostelijk:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button