Den HelderZakelijk

Heersdiep gebruikt verplichte sluiting voor onderhoud

Den Helder – Door alle corona maatregelen moest ook zwembad Heersdiep in Den Helder sluiten.

In eerste instantie zou het open blijven voor zwemlessen, maar door bezorgde ouders kwamen er veel minder kinderen opdagen als verwacht. Afgelopen weekeinde werd besloten het zwembad helemaal te sluiten voor gasten. Het vaste personeel heeft in deze periode alles helemaal kunnen schoonmaken. Reparaties die nog uitgevoerd moesten worden, volgen nu ook.

Werknemers die niet nodig waren hoeven niet meer te komen. “Voor hun is werktijdverkorting aangevraagd”, vertelt Jelle Wieling. De kosten voor energie om het water warm te houden en de huur blijven doorgaan. “Normaal gesproken waren Zeemacht, de marine en de brandweer vaste huurders, maar die inkomsten vallen nu even weg. De zwemmers vinden het heel jammer dat het zwembad dicht is, maar snappen het volledig.”

“We weten nog niet wanneer het zwembad open gaat, maar we hopen zo snel mogelijk”, aldus Wieling.

Luister via onderstaande player naar een interview met Jelle Wieling van Zwembad Heersdiep:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button