Den HelderZakelijk

Heersdiep gebruikt verplichte sluiting voor onderhoud

Den Helder – Door alle corona maatregelen moest ook zwembad Heersdiep in Den Helder sluiten.

In eerste instantie zou het open blijven voor zwemlessen, maar door bezorgde ouders kwamen er veel minder kinderen opdagen als verwacht. Afgelopen weekeinde werd besloten het zwembad helemaal te sluiten voor gasten. Het vaste personeel heeft in deze periode alles helemaal kunnen schoonmaken. Reparaties die nog uitgevoerd moesten worden, volgen nu ook.

Werknemers die niet nodig waren hoeven niet meer te komen. “Voor hun is werktijdverkorting aangevraagd”, vertelt Jelle Wieling. De kosten voor energie om het water warm te houden en de huur blijven doorgaan. “Normaal gesproken waren Zeemacht, de marine en de brandweer vaste huurders, maar die inkomsten vallen nu even weg. De zwemmers vinden het heel jammer dat het zwembad dicht is, maar snappen het volledig.”

“We weten nog niet wanneer het zwembad open gaat, maar we hopen zo snel mogelijk”, aldus Wieling.

Luister via onderstaande player naar een interview met Jelle Wieling van Zwembad Heersdiep:

Trefwoorden
Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close