Overige

Internet- en tv-abonnement afsluiten, waar moet je op letten?

Adverentie

Er kunnen verschillenden redenen zijn om over te stappen naar een nieuwe provider voor internet en tv. Misschien ben je niet tevreden over de dienstverlening van je huidige provider of sluit je huidige pakket niet meer bij je behoeften. Maar het kan ook zijn dat je door een verhuizing genoodzaakt bent om je te gaan verdiepen in de mogelijkheden. De website Internetvergelijken.nl maakt het je heel eenvoudig door alle aanbieders en pakketten op overzichtelijke wijze met elkaar te vergelijken.

Stel je pakket samen

Op het gebied van pakketten zijn allerlei combinaties mogelijk:

  • Tv
  • Internet
  • Vaste telefonie
  • Mobiele telefonie

Door dingen met elkaar te combineren, zijn vaak mooie kortingen te verkrijgen. Maar daarnaast zijn er nog meer zaken waarop je moet letten. Vaak kiezen mensen tegenwoordig niet meer voor vaste telefonie. Ze hebben immers al een mobiele telefoon? Realiseer je echter wel goed dat je zonder telefoon zit als dat mobiele toestel kapot is of wanneer je hem kwijt bent. Een vaste telefoonlijn achter de hand hebben is dan best handig. Zeker als je in geval van nood even snel iemand moet bellen. Stel je voor dat je het alarmnummer moet bellen en de batterij van je mobiele telefoon is leeg. Dat zou een behoorlijk drama kunnen worden. Toch iets om over na te denken.

Misschien wil je geen traditioneel tv-abonnement meer. Realiseer je dan wel dat je het tv-pakket niet bij elke provider kunt laten vallen. Kabelbedrijven bieden tegenwoordig ook internet en telefonie aan, maar ze zijn begonnen met de distributie van tv-signalen. Bij deze providers is het dan ook meestal niet mogelijk om alleen internet af te nemen zonder tv-pakket. Een provider die diensten aanbiedt via DLS of glasvezel levert meestal deze diensten wel helemaal los van elkaar.

Bij internet is niet alleen de snelheid belangrijk, maar er zijn nog wat andere aandachtspunten. Controleer bijvoorbeeld hoe groot de mailbox is die bij het abonnement hoort. Informeer ook naar het type modem dat erbij geleverd wordt. Is dit geschikt om als router te gebruiken? Dan kun je er meerdere apparaten op aansluiten. Is dat niet het geval, dan zul je zelf een losse router moeten aanschaffen. Maak je een vergelijking tussen de aangeboden pakketten voor internet en tv, dan is het bovendien raadzaam om ook goed te letten op looptijden, actieprijzen en gratis extra’s zoals een recorder.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button