SportZeemacht

Nederlaag voor vrouwen Zeemacht

Den Helder – De vrouwen van Zeemacht verloren vrijdagavond in de eredivisie met 0-5 van ZV Libertas. Keepster Bianca Kwast voorkwam met een aantal schitterende reddingen dat de nederlaag nog groter zou uitvallen.

Zeemacht begon de eerste zeven minuten sterk. Trainer Mark de Jong: “daarna werd in precies zes minuten tijd de wedstrijd weggegeven. In die korte periode kon de tegenstander vier keer scoren. En je weet dan dat het heel moeilijk wordt.”

Scorebord
Met rust stond die tussenstand nog steeds op het scorebord. Als klap op de gelukkig denkbeeldige vuurpijl raakte keepster Iza Zeeman geblesseerd. Bianca Kwast nam haar plek bijzonder sterk over. Het lukte de tegenstander maar een keer om haar te verslaan in de tweede helft. Zeemacht moest wat doen om de achterstand proberen weg te werken. “Er werd een andere techniek bedacht. Hierdoor ontstonden er voor de tegenstander veel ruimte. Een duel om niet te lang bij stil te staan.”

Vrijdag 24 november speelt Zeemacht een thuiswedstrijd tegen Den Haag. De aanvang van het duel is 20:30 uur.