Hockeysters Hermes pakken koppositie

Den Helder – De hockeyteams van Hermes hebben afgelopen weekend positieve uitslagen neergezet. De heren wisten één van de twee duels te winnen, de vrouwen wonnen allebei hun partijen.

De eerste wedstrijd van Hermes Heren 1 tegen MHC De Kikkers was vooraf al interessant omdat het Helderse team nog niet eerder tegen dit team heeft gespeeld. Het was een spannende wedstrijd om de vierde plek in de competitie waarbij de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. Er werd aan De Kikkers een strafbal toegekend die de paal raakte, maar Hermes topkeeper Luuk van Vliet dook wel al de goede hoek in dus had deze sowieso wel gestopt.

Tijdens de wedstrijd werd één groene kaart gegeven aan een speler van De Kikkers omdat er hard in het blok van aanvoerder Theun Meester werd gespeeld terwijl deze er al enige tijd stond. In de verder sportieve wedstrijd is de wedstrijd uiteindelijk geëindigd met 5-3 winst voor de mannen van Hermes.

De Terriërs
De tweede wedstrijd, tegen de ongeslagen nummer één in de poule HV De Terriërs, was een ander verhaal. De eerdere minder sportieve wedstrijd tegen dit team zat nog vers in het geheugen van de Hermes mannen, maar dankzij de positieve energie uit de wedstrijd tegen De Kikkers konden ze er met de volle honderd procent tegenaan en eindigde de eerste helft in slechts 2-1 achterstand. De wedstrijd werd gefloten door een clubscheidsrechter van De Terriërs en de hockeyers van Hermes vonden dat hij er met zijn beslissingen soms naast zat. De arbiter werd door een aanwezige bondsscheidsrechter gecorrigeerd, wat zeer ongebruikelijk is. Hermes verloor het duel met 6-2.

Hermes Dames 1 vertrok zondagochtend voor twee zaalwedstrijden in Uitgeest. Daar stond onder andere de topper tegen de nummer één in de poule AMHC Dames 2 op het programma. Het voorprogramma bestond uit een wedstrijd tegen MHC Uitgeest. Uitgeest, laatste in de poule, gaf wonderbaarlijk goed tegenstand. Het werd een taaie wedstrijd, maar mede door een goal na twintig seconden van Annafloor Struve werd deze wedstrijd met 4-2 gewonnen.

Klapstuk
Dan het klapstuk van de dag AMHC Dames 2. De socials van deze dames stonden al de hele week vol van deze wedstrijd. En vooral de opmerking  ‘we zijn niet te pakken’, maakte dat de Hermes dames tot op het bot toe gemotiveerd waren. En dat was te merken. Ze vlogen er vol in en gaven Alkmaar geen moment rust. Na veertig minuten stond er een 3-1 overwinning op het scorebord en werd de koppositie in de poule gepakt. Het blok Suzanne Tacx en Florine Suurveld stond als een huis en ook aanvallend waren ze vaak gevaarlijk. Volgende week staan er twee thuis wedstrijden in het KIM op het programma. Hier kan  de volgende stap richting het kampioenschap gezet worden.