Den Helder Suns niet opgewassen tegen Landstede Hammers

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond geen vuist kunnen maken tegen Landstede Hammers uit Zwolle. De bezoekers waren simpelweg te sterk, wat resulteerde in een 71-93 overwinning voor de gasten.

Het gat was al geslagen aan het einde van het eerste kwart. Aanvankelijk konden de Suns nog wel bijblijven, maar via 8-13 was de stand na 10 minuten basketbal 17-27. Hoogtepunt van het eerste kwart was de rentree van Nick Thran, na tien maanden revalideren. Op 27 december 2021 raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, eveneens in een wedstrijd tegen Zwolle. “Het voelde erg goed weer in de wedstrijd te zijn”, vertelde Thran na afloop. “Ik had wel wat zenuwen om er weer vol tegenaan te gaan, maar mijn knie voelde heel erg goed.”

Rentree was er ook voor Sam Huurman. In het thuisduel tegen ZZ Leiden, 8 oktober jl., raakte Huurman aan zijn schouder geblesseerd. Na een maand maakte hij zaterdagavond zijn rentree. Dat gold ook voor Jacopo van der Knaap, die herstellende was van een handbreuk. Als team met z’n allen was het nog een beetje onwennig in het veld, waar Zwolle gretig gebruik van wist te maken. De bezoekers verdedigde stevig en denderden aanvallend door naar een 32-52 ruststand.

Concentratie
Het derde kwart werd beslecht met 24 punten in het voordeel van de Hammers: 51-75. De laatste tien minuten zwakte de concentratie wat af bij de bezoekers en mede hierom konden de Suns deze winnend (20-18) afsluiten. Met twaalf (tegen drie) driepunters op zak konden de Zwollenaren tevreden de bus terug naar Overijssel pakken (71-93).