Den Helder Suns nog zonder overwinning

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben zondagmiddag niet weten te overtuigen tegen Basketbal Academie Limburg (B.A.L.). In een redelijk gevulde sporthal Sportlaan ging het mannenteam met 61-73 onderuit tegen de Limburgers.

Het eerste kwart was vanaf de Helderse kant nog wel redelijk te noemen. Na een stroeve 2-6 start eindigde de eerste tien minuten in een 19-17 voordeel voor de Suns. Het tweede kwart nam B.A.L. het initiatief, onder leiding van coach Radenko Varagic, weer over en sloot af met een voordeel van vijf punten halverwege de wedstrijd: 30-35. Op dat moment had Nick Thran de meeste scores met zeven punten. Aan Weertse zijde hadden Daniel Oladapo en Neil Masnic er eveneens zeven inleggen.

Na de verplichte pauze van vijftien minuten kwamen de bezoekers los van de Suns (30-43) en gaven vanaf dat moment de voorsprong ook niet meer uit handen. Bij de mannen uit Den Helder kwam er ook geen moment van dreiging meer aan te pas. Aan het einde van het derde kwart, 40-56, had Weert voldoende ruimte opgebouwd om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Blessure
In het laatste kwart viel de 2.13 meter lange Amerikaanse Jimbo (James) Lull ook nog geblesseerd uit. B.A.L. ging rustig door met het rondpassen van de bal, om deze vervolgens in het netje te leggen. Hier kregen ze alle ruimte voor. Een zone-verdediging leek de teugels bij de Suns iets aan te scherpen, maar bij het laatste fluitsignaal spraken de gezichten van de spelers boekdelen. Dit was niet wat ze van deze wedstrijd vooraf hadden verwacht. Met 61-73 pakte B.A.L. haar tweede overwinning in de BNXT league en moeten de Suns nog wachten op de eerste zege.

De eerstvolgende kans daarop is zondag 15 oktober in sporthal Sportlaan. Tegenstander is dan Donar Groningen.